A tzatziki az egyik legnépszerűbb salátaféle Görögországban és természetesen a görög, mediterrán ízesítésű ételek között. A grillezett csirkés fogásokhoz tudom ajánlani főleg, mivel az kicsit szárazabb típusú hús, úgyhogy szinte kötelező mellé valami saláta.
Ez a recept egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető változat, próbáld ki te is.
Tzatziki hozzávalói
- 1 kígyóuborka
- 35 dkg natúr vagy görög joghurt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- fél teáskanál só
Tzatiki elkészítése
Az uborkát mosd meg és vágd le a két végét. Reszeld le nagylyukú reszelőn vagy pedig vágd fel kicsi, vékony csíkokra. Én az utóbbit választottam, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy nincs otthon nagylyukú reszelőm.

Ha nagyon leves lenne, egy szűrőn nyomkodd át, és hagyd benne, hadd csepegjen le az összes nedvesség.

Addig a fokhagymát pucold meg és vágd nagyon apró kockákra vagy fokhagymanyomón nyomd át.

Minden hozzávalót keverj össze az uborkán kívül. Végül add hozzá az uborkát is. Eddigre már lecsepegett annyira, hogy a tökéletes tzatzikit készíthesd el vele.

Legutóbbi hozzászólások