A habarás a levesek és főzelékek egyik gyomorkímélőbb fajtájú sűrítési módszere. Diéták esetén ez a jobbik verziók közé tartozik.
A hígabb habarás levesbe engedve a teljesen folyékony állapotból egy kicsit sűrűbbé varázsolja. Mondhatni krémesíti, selymesíti az ételt.
A habaráshoz két dologra van szükségünk igazából:
- tejföl
- liszt
Egy átlagos adag 1 evőkanál liszttel és 1 evőkanál tejföllel készül. Ezt a kettő hozzávalót keverd össze.
Ha ezzel megvagy, akkor annak a levéből, amit sűríteni szeretnél, vegyél ki egy merőkanállal és öntsd hozzá a habaráshoz. Ez azért kell, hogy ne legyen csomós. Ha hidegen öntenéd hozzá, a forró leves csomókat készítene belőle.
Keverd el jól. Utána tegyél hozzá még egy kanállal. Erre azért van szükség, hogy ne csomósodjon be a leves.
Most lassan, vékony sugárban engedd bele a habarást a levesbe folyamatos kevergetés mellett.
Ez tehát a rántás. Nem is olyan bonyolult, igaz? 🙂
(Bocsi a rossz képek miatt, rám sötétedett a végére, de pótolom a következő alkalommal, mikor ilyet készítek.)
Legutóbbi hozzászólások