A habarás a levesek és főzelékek egyik gyomorkímélőbb fajtájú sűrítési módszere. Diéták esetén ez a jobbik verziók közé tartozik.

A hígabb habarás levesbe engedve a teljesen folyékony állapotból egy kicsit sűrűbbé varázsolja. Mondhatni krémesíti, selymesíti az ételt.

A habaráshoz két dologra van szükségünk igazából:

  • tejföl
  • liszt

Egy átlagos adag 1 evőkanál liszttel és 1 evőkanál tejföllel készül. Ezt a kettő hozzávalót keverd össze.

Ha ezzel megvagy, akkor annak a levéből, amit sűríteni szeretnél, vegyél ki egy merőkanállal és öntsd hozzá a habaráshoz. Ez azért kell, hogy ne legyen csomós. Ha hidegen öntenéd hozzá, a forró leves csomókat készítene belőle.

hokiegyenlites
Engedd fel egy kanállal a forró léből.

Keverd el jól. Utána tegyél hozzá még egy kanállal. Erre azért van szükség, hogy ne csomósodjon be a leves.

keveres
Keverd el jól.

Most lassan, vékony sugárban engedd bele a habarást a levesbe folyamatos kevergetés mellett.

habaras_bele
Engedd bele vékony sugárban és kezdd el keverni közben lassan.

Ez tehát a rántás. Nem is olyan bonyolult, igaz? 🙂

(Bocsi a rossz képek miatt, rám sötétedett a végére, de pótolom a következő alkalommal, mikor ilyet készítek.)