Aki szereti az olaszos ételeket, mint például a bolognai spagetti vagy a lasagne, annak tuti, hogy a cannelloni recept is ínyére való. Finom krémes a besameltől, ám mégis ízes a benne lévő paradicsomos húsragutól.
Érdekel az elkészítése? Olvass tovább hozzá:
Cannelloni recept hozzávalói
Besamel mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- só, bors
- szerecsendió
Paradicsomos húsraguhoz:
- 50 dkg darált hús
- 4 evőkanál olaj
- 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 10 dkg mascarpone
- petrezselyem
A cannelloni összeállításához:
- 25 dkg cannelloni tészta
- 5 dkg reszelt sajt
Cannelloni tészta elkészítése
Először a besamel mártást készítsd el. Ehhez olvaszd fel a vajat egy edényben, majd add hozzá a lisztet. Pár percig hagyd, hadd piruljon.

Miután letelt a pár perc, a tejet lassan csurgatva, közben folyamatosan keverve öntsd hozzá. A tej langyos legyen, úgy nehezebben csomósodik a besamel. Ha mégis csomós lenne, habverővel keverd át. Ha megsűrűsödött, sózd és borsozd, és tedd bele a csipetnyi szerecsendiót is. Tedd félre, és jöhet a ragu.

A cannelloni raguhoz pucold meg és kockázd fel a hagymákat. Olajon pirítsd meg, majd add hozzá a darált húst. Süsd addig, amíg a hús kifehéredik.

A 40 dkg paradicsomot, a 10 dkg mascarponét és a petrezselyemzöldet add hozzá. Sózd és borsozd meg és főzd addig, amíg kész nem lesz. (~ 20 perc)

Fogj egy tespit, Jénai tálat vagy bármilyen tűzálló edényt. Az aljára önts egy kevés besamelt, majd arra a raguból.

A cannelloni tésztákat töltsd meg a húsos raguval és rakd őket egymás mellé a már szószos edénybe. Ha megtelt, öntsd le besamellel és a maradék raguval.

Reszeld rá a sajtot a tetejére és tedd a sütőbe 160 fokon 30 percre.

El is készültél vele, jó étvágyat hozzá!

Legutóbbi hozzászólások