A sütőben sütött bőrös sertéscomb elkészítéséhez hamar elkészülhetsz a fűszerezéssel, és érdemes már előző este ezt megtenni, hogy minél jobban magába szívhassa a finom ízeket. Másnap nincs vele túl sok dolog, leginkább csak be kell dobni a sütőbe.

Ha szereted az omlós sült sertéscombot, amire ráadásul a ropogós bőre rá van sütve, akkor szinte kötelező elkészítened.

Köretnek ajánlom hozzá az alá rakható tepsis krumplit, így egyszerre készül el a kettő.

Bőrös sertéscomb hozzávalói

  • kb 1 kg bőrös sertéscomb
  • 1 darab vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • citrom leve
  • só, őrölt kömény, bors, cayenne bors vagy amit éppen el tudsz képzelni fűszerezésnek

Bőrös sertéscomb elkészítése

A húst mosd meg alaposan. És vágd be 2-3 cm-enként, hogy a bőre jól meg tudjon sülni.

bore_bevagva
Vágd be a bőrét néhány centinként.

Vegyél elő egy tálat a fűszerek bekeveréséhez. Pucold meg a hagymákat és vágd kisebb kockákra és tedd a tálba. 1-1 teáskanállal tegyél a fűszerekből hozzá. Sóból tehetsz hozzá 2 kanállal is. Öntsd fel az olajjal és egy teáskanálnyi citromlével.

fuszerek
A fűszereket keverd össze.

Ezt az egészet alaposan dörzsöld bele a húsba. Tedd tepsire a bőrös sertéscombot és a maradék fűszert, ami leszóródott róla, tedd rá.

hus_fuszerezve
Kend be minden oldalát a húsnak.

Ha idáig eljutottál, tedd el másnap reggelre a hűtőbe. Vagy ha erre nincs időd, így is finom lesz, csak nem járják át annyira az ízek.

Amikor kezded a sütést, tedd a bőrös sertéscombot egy tepsire, önts alá 1 dl vizet és húzz rá egy alufóliát. Ez akadályozza meg, hogy a széle megégjen.

tepsiben_a_hus
Tedd egy tepsire a bőrös sertéscombot.

Állítsd a sütőt 200 fokra és süsd így másfél órán keresztül legalább. Néha vedd ki a sütőből és locsold meg a saját levével, így lesz finom omlós.

Ha már úgy érzed, hogy a közepe is átsült, vedd le róla a fóliát. Süsd tovább így még 15 percet 170-180 fokon. Ettől lesz ropogós a bőre.

boros_sertescomb
Bőrös sertéscomb

A tepsis krumpli receptjét pedig itt találod.