A sütőben sütött bőrös sertéscomb elkészítéséhez hamar elkészülhetsz a fűszerezéssel, és érdemes már előző este ezt megtenni, hogy minél jobban magába szívhassa a finom ízeket. Másnap nincs vele túl sok dolog, leginkább csak be kell dobni a sütőbe.
Ha szereted az omlós sült sertéscombot, amire ráadásul a ropogós bőre rá van sütve, akkor szinte kötelező elkészítened.
Köretnek ajánlom hozzá az alá rakható tepsis krumplit, így egyszerre készül el a kettő.
Bőrös sertéscomb hozzávalói
- kb 1 kg bőrös sertéscomb
- 1 darab vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- citrom leve
- só, őrölt kömény, bors, cayenne bors vagy amit éppen el tudsz képzelni fűszerezésnek
Bőrös sertéscomb elkészítése
A húst mosd meg alaposan. És vágd be 2-3 cm-enként, hogy a bőre jól meg tudjon sülni.
Vegyél elő egy tálat a fűszerek bekeveréséhez. Pucold meg a hagymákat és vágd kisebb kockákra és tedd a tálba. 1-1 teáskanállal tegyél a fűszerekből hozzá. Sóból tehetsz hozzá 2 kanállal is. Öntsd fel az olajjal és egy teáskanálnyi citromlével.
Ezt az egészet alaposan dörzsöld bele a húsba. Tedd tepsire a bőrös sertéscombot és a maradék fűszert, ami leszóródott róla, tedd rá.
Ha idáig eljutottál, tedd el másnap reggelre a hűtőbe. Vagy ha erre nincs időd, így is finom lesz, csak nem járják át annyira az ízek.
Amikor kezded a sütést, tedd a bőrös sertéscombot egy tepsire, önts alá 1 dl vizet és húzz rá egy alufóliát. Ez akadályozza meg, hogy a széle megégjen.
Állítsd a sütőt 200 fokra és süsd így másfél órán keresztül legalább. Néha vedd ki a sütőből és locsold meg a saját levével, így lesz finom omlós.
Ha már úgy érzed, hogy a közepe is átsült, vedd le róla a fóliát. Süsd tovább így még 15 percet 170-180 fokon. Ettől lesz ropogós a bőre.
A tepsis krumpli receptjét pedig itt találod.
Legutóbbi hozzászólások