A hagymadinsztelés tudományát kis gyakorlással könnyen el lehet sajátítani. Ezek után pedig semmi nem állíthat meg a bonyolultabb ételek elkészítésében. Ez a fajta eljárás szinte minden ételünknek a kezdete. Tulajdonképpen ez a hagyma zsiradékon való megfonnyasztását jelenti.
Hagymadinsztelés lépései
Válaszd ki a megfelelő hagymákat a recept szerint.
Pucold meg a hagymát dinszteléshez.
A fokhagymát kockázd fel picikére.
A vöröshagymát először vágd ketté. Ezután a vágott részével lefelé kezdd el felszeletelni óvatosan. Ha ezzel megvagy, merőlegesen a vágásokra szeleteld fel így is.
Ha ez így nem megy, mert szétcsúszik vagy félsz hogy elvágod az ujjad, vegyél hagymatűt. Ennek segítségével gyerekjáték a hagymadarabolás.
Szúrd bele a tűt a hagymába, és az előbb leírt módon szeleteld fel a tű fogai között. Így nem tud szétcsúszni, és az ujjaid is biztonságban vannak.
Ezután fordíts rajta 90 fokot, és a másik irányból is szeleteld, így már kis kockákat kapva.
A kis hagymakockákat tedd bele egy edénybe és tegyél hozzá olajat. Kezdd el közepes lángon pirítani és közben néha keverd át.
Addig csináld ezt, amíg látod hogy a hagyma kezd átlátszóvá válni. Ha már barnul, akkor biztosan jó lesz.
Ha ezzel megvagy, követheted a recept további részét. Általában ilyenkor szokott jönni a pirospaprika a tetejére.
Legutóbbi hozzászólások