A hagymás paprikás rántás elkészítése nem sokkal bonyolultabb az egyszerű rántásnál. Viszont sokkal finomabb ízesítést ad a levesnek, főzeléknek. Lassú tűzön készítve nem ég le, nem kell kapkodnod, miközben készíted.
Hagymás paprikás rántás hozzávalói
- 1-2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
Hagymás paprikás rántás elkészítése
Pucold meg a hagymát, majd kockázd fel kis darabokra. Fogj egy lábast, és tedd bele. Tedd bele az olajat is.
Kezdd el közepes lángon melegíteni. Pirítsd addig, amíg üvegessé válik, megbarnul.
Ezután tedd bele a lisztet is és keverd össze jól. Ne maradjon benne csomó.
Ha ezzel megvagy, add hozzá a pirospaprikát is. Figyelj oda rá, hogy le ne égjen, mert akkor keserű lesz a paprikától.
Pár perc után, ha kicsit megbarnult a lisztes része, készen is van. Mehet bele a sűrítenivalóba.
Legutóbbi hozzászólások