hagymas_paprikas_rantas
Hagymás-paprikás rántás

A hagymás paprikás rántás elkészítése nem sokkal bonyolultabb az egyszerű rántásnál. Viszont sokkal finomabb ízesítést ad a levesnek, főzeléknek. Lassú tűzön készítve nem ég le, nem kell kapkodnod, miközben készíted.

Hagymás paprikás rántás hozzávalói

  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika

Hagymás paprikás rántás elkészítése

Pucold meg a hagymát, majd kockázd fel kis darabokra. Fogj egy lábast, és tedd bele. Tedd bele az olajat is.

Hagyma_az_olajban
Tedd olajba a feldarabolt hagymát.

Kezdd el közepes lángon melegíteni. Pirítsd addig, amíg üvegessé válik, megbarnul.

Hagyma_piritva
Pirítsd meg egy kicsit.

Ezután tedd bele a lisztet is és keverd össze jól. Ne maradjon benne csomó.

Hagyma_lisztezve
Tedd bele a lisztet és keverd össze.

Ha ezzel megvagy, add hozzá a pirospaprikát is. Figyelj oda rá, hogy le ne égjen, mert akkor keserű lesz a paprikától.

Pirospaprika_a_hagymaba
A pirospaprikát is szórd bele és keverd össze.

Pár perc után, ha kicsit megbarnult a lisztes része, készen is van. Mehet bele a sűrítenivalóba.