A kolbász és tojás egy tökéletes reggelijelölt, ha van időd elkészíteni és tartalmasabbra vágysz. Ez után biztosan nem éhezel meg hamar újra.
Ennek a megsütéséhez szükséged van egy jó féle kolbászhoz. Én a jelenlegi recepthez egy sertéskolbászt választottam, azonban jöhet helyette bármi: grillkolbász, virsli, csípős kolbász, amit megkívánsz.
Kolbász és tojás hozzávalói
Személyenként
- 2 darab kolbász
- 2 darab tojás
- pici olaj, só
- valami pékáru (zsemle, kifli, kenyér ízléstől és kedvtől függően)
Kolbász és tojás elkészítése
A kolbászt az egyik oldala mentén centinként vágd be. Ha ezt megteszed, nem fog kidurrani és egy kicsit be is kunkorodik a meleg hatására.
Tedd bele egy serpenyőbe egy pici olajjal és kezdd el sütni. Ha nagyon fröcsögne, tegyél rá egy fedőt. 3-5 percenként fordíts rajta egyet.
Amíg sül a kolbász, a tojást készítsd el. Törd fel a tojásokat, sózd meg egy picit és verd fel egy tányérban. Fogj egy másik serpenyőt, amibe tegyél egy pici olajat és süsd meg benne a tojást folyamatosan kevergetve. (Ha nem készítettél még ilyet, ez a rántotta.)
Ha minden készen van, tálalhatod is.
Legutóbbi hozzászólások