A rántás a magyar konyha szinte egyik alapvető hozzávalója. Igaz, hogy kicsit nehezebbé teszi az ételt, viszont kellemesen krémessé is varázsolja azt. Itt lépésről lépésre megtalálod a hogyanját, az elkészítését a rántásnak.

Lisztes rántás elkészítése

Vegyél elő egy magasabb falú edényt. Tedd bele az olajat és a lisztet.

olaj_liszt
Tedd a lisztet és az olajat egy edénybe.

Keverd össze alaposan, hogy ne maradjon benne csomó.

csomomentes_rantas
Keverd el csomómentesre.

Kezdd el pirítani, folyamatosan kevergetve. Így nem fog leégni, sem összecsomósodni.

pirul_a_rantas
Kezdd el pirítani a rántást.

Akkor van készen, ha már zsemleszínűre pirult, és kissé sűrűbb lett.

suru_rantas
Sűrűsödik a rántás.

Ezt úgy tudod ellenőrizni, mint a képen is láthatod, hogy nem teljesen híg az állaga, hanem lassan folyik vissza a közepére.