A tepsis burgonya egy kiváló köret lehet, ha kevésbé zsíros étrenden élünk. Nagy előnye ugyanis, hogy nem olajban sütjük ki, csupán egy minimális zsiradékkal sütőben süthető. Tehát így mégis élvezhető azok számára is, akik nem szeretik a rizst és más zöldségeket.
Másik nagy előnye, hogy nem lesz az egész lakásban olajszag. Így duplán nyerhetsz, ha ennek az elkészítését választod.
A legtöbb húsféléhez adhatjuk, sőt még rántott zöldségek mellé is finom választás.
Tepsis burgonya hozzávalói
- 1 kg burgonya
- só
- bors
- majoránna
- curry, ha szereted a különleges ízeket
- olaj
Tepsis burgonya elkészítése
Pucold meg a krumplit. Mosd meg alaposan majd szeleteld fel kb. fél centis karikákra. Dobd bele egy tál vízbe és hagyd ázni legalább 5 percig. Így kiázik belőlük a keményítő egy része. Ettől sokkal jobb állaga lesz sütés után. Az sem gond, ha akár fél órán keresztül hagyod ázni. Annál finomabb lesz.
Fogj egy tepsit és tedd bele a karikákat.
Szórd meg sóval, borssal, majoránnával, curry-vel, majd locsold meg egy kevés olajjal.
Ha ezzel megvagy, keverd össze alaposan, hogy a fűszerek mindenhol érjék.
Kapcsold be a sütőt 170 fokra, és tedd be a krumplit sülni. 25-30 perc múlva kezdd el nézegetni és addig süsd tovább, amíg a képen látható aranybarna színét el nem éri.
Legutóbbi hozzászólások