A tepsis burgonya egy kiváló köret lehet, ha kevésbé zsíros étrenden élünk. Nagy előnye ugyanis, hogy nem olajban sütjük ki, csupán egy minimális zsiradékkal sütőben süthető. Tehát így mégis élvezhető azok számára is, akik nem szeretik a rizst és más zöldségeket.

Másik nagy előnye, hogy nem lesz az egész lakásban olajszag. Így duplán nyerhetsz, ha ennek az elkészítését választod.

A legtöbb húsféléhez adhatjuk, sőt még rántott zöldségek mellé is finom választás.

Tepsis burgonya hozzávalói

  • 1 kg burgonya
  • bors
  • majoránna
  • curry, ha szereted a különleges ízeket
  • olaj

Tepsis burgonya elkészítése

Pucold meg a krumplit. Mosd meg alaposan majd szeleteld fel kb. fél centis karikákra. Dobd bele egy tál vízbe és hagyd ázni legalább 5 percig. Így kiázik belőlük a keményítő egy része. Ettől sokkal jobb állaga lesz sütés után. Az sem gond, ha akár fél órán keresztül hagyod ázni. Annál finomabb lesz.

Fogj egy tepsit és tedd bele a karikákat.

krumpli_tepsibe
Fektesd a krumplikarikákat egy tepsibe.

Szórd meg sóval, borssal, majoránnával, curry-vel, majd locsold meg egy kevés olajjal.

fuszerek
Szórd rá a fűszereket.

Ha ezzel megvagy, keverd össze alaposan, hogy a fűszerek mindenhol érjék.

fuszerek_elkeverve
Keverd össze a fűszerezett krumplit, így egyformán finom lesz mindenhol.

Kapcsold be a sütőt 170 fokra, és tedd be a krumplit sülni. 25-30 perc múlva kezdd el nézegetni és addig süsd tovább, amíg a képen látható aranybarna színét el nem éri.

tepsis_burgonya
Aranybarnára süsd a tepsis burgonyát.