A mustáros csirkecomb igazán ízletes étel, biztos lehetsz benne, hogy intenzív ízt kapsz a végén. Túl sok dolgod sincs vele, mivel csak be kell ízesíteni és sütőbe rakni, így van idő közben mással foglalkozni.

Ráadásul ha egy nappal előtte bepácolod, még finomabb lesz.

Mustáros csirkecomb hozzávalói

  • 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső is lehet)
  • 30 dkg tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • só, őrölt bors
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 + 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg reszelt sajt

Mustáros csirkecomb elkészítése

A tejfölt tedd egy kis tálkába. Add hozzá a mustárt, a fűszereket, és a 3 evőkanál olajat. A fokhagymát préseld át fokhagymanyomón és azt is add hozzá. Keverd össze a hozzávalókat.

fuszerek
Keverd össze a fűszereket.

A csirkecombokat tisztítsd meg, itasd le róla a vizet. A plusz 1 evőkanál olajat kend el a tepsi alján. Ebbe sorakoztasd bele a combokat.

csirkecomb_tepsiben
A csirkecombokat készítsd elő.

Ha ez megvan, a tejfölös pácot kend rá a combokra. Húzz rá egy alufóliát és tedd a hűtőbe pácolódni. Másnap dobd be a sütőbe 40 percre 160 fokon sülni. Persze nem probléma, ha csak aznap tudod előkészíteni is, csupán az ízek nem ivódnak bele annyira a húsba.

hus_pacolva
A combokra tedd rá a pácot.

Ha letelt az idő, vedd le a fóliát róla és szórd rá a sajtot. Tedd vissza 5-10 percre, hogy a sajt kicsit rápirulhasson.

mustaros_csirkecomb
Mustáros csirkecomb

Köretnek a rizs például tökéletes választás. A linken segítséget is találsz hozzá.