A tojásleves egy elég megosztó étel az emberek között. Mivel a menzán rengetegszer kaptunk ehetetlen minőségű tojáslevest, ráadásul túlsavanyítva, ezért szinte muszáj, hogy ezt a receptet kipróbáld. Ezután egy csapásra megváltozik a véleményed róla.
Ebben nem fogsz találni ecetet, sem egyéb savanyú hozzávalót. Ráadásul a tojás is szerethető méretű benne (mivel te választod ki a neked tetszőt). Nézd meg hogyan tudod elkészíteni.
Még egy plusz pont hogy 15 perc alatt készen is van.
Tojásleves egyszerűen hozzávalói
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2-3 darab babérlevél
- pirospaprika
- őrölt kömény
- 8 darab tojás
Tojásleves elkészítése egyszerűen
A tojásleves kezdéséhez először is készíts egy sima rántást. Itt találsz hozzá segítséget.
Ha a rántás készen van, öntsd fel vízzel. Annyival engedd fel, amennyit a leves mennyiségének szánsz. Szórd bele a babérlevelet, a köményt és a pirospaprikát. Sót is tegyél hozzá ízlés szerint.
Amíg felforr a víz, a tojásokat verd fel egy tányérban. Ha nagyobb tojásdarabokat szeretnél, ne verd sokáig csak párszor forgasd át. Ha szinte észrevehetetlen tojásfátylokat szeretnél bele, akkor néhány percig villával verd fel. Ha a víz felforrt, lassan öntsd bele a levesbe és kevergesd közben.
3 percig még főzd, majd készen is vagy vele.
Legutóbbi hozzászólások