A tojásleves egy elég megosztó étel az emberek között. Mivel a menzán rengetegszer kaptunk ehetetlen minőségű tojáslevest, ráadásul túlsavanyítva, ezért szinte muszáj, hogy ezt a receptet kipróbáld. Ezután egy csapásra megváltozik a véleményed róla.

Ebben nem fogsz találni ecetet, sem egyéb savanyú hozzávalót. Ráadásul a tojás is szerethető méretű benne (mivel te választod ki a neked tetszőt). Nézd meg hogyan tudod elkészíteni.

Még egy plusz pont hogy 15 perc alatt készen is van.

Tojásleves egyszerűen hozzávalói

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2-3 darab babérlevél
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 8 darab tojás

Tojásleves elkészítése egyszerűen

A tojásleves kezdéséhez először is készíts egy sima rántást. Itt találsz hozzá segítséget.

rantas
Készítsd el a rántást először.

Ha a rántás készen van, öntsd fel vízzel. Annyival engedd fel, amennyit a leves mennyiségének szánsz. Szórd bele a babérlevelet, a köményt és a pirospaprikát. Sót is tegyél hozzá ízlés szerint.

fuszer_bele
Fűszereket szórd bele

Amíg felforr a víz, a tojásokat verd fel egy tányérban. Ha nagyobb tojásdarabokat szeretnél, ne verd sokáig csak párszor forgasd át. Ha szinte észrevehetetlen tojásfátylokat szeretnél bele, akkor néhány percig villával verd fel. Ha a víz felforrt, lassan öntsd bele a levesbe és kevergesd közben.

tojas_felverve
A tojásokat verd fel.

3 percig még főzd, majd készen is vagy vele.

tojasleves
Készen is van.