Az újhagymás, szalonnás tojásrántotta azért nagyszerű étel, mivel fehérjedús, zöldség is van benne és kellő mennyiségű zsír is, a szalonnának köszönhetően. Ja, és a legfontosabb, nagyon finom.

Reggelire jó ötlet, mivel megadja a kezdő lendületet és gyorsan elkészül.

Ha szeretnéd otthon elkészíteni, itt találod a receptjét 2 főre:

Újhagymás, szalonnás tojásrántotta hozzávalói

  • 10 dkg füstölt szalonna vagy sonka
  • 1 szál újhagyma
  • 6 darab tojás
  • olaj (ha zsírosabb a szalonna, akkor nincs rá szükség)

Újhagymás, szalonnás tojásrántotta elkészítése

Az újhagymás, szalonnás tojásrántotta első lépéseként vágd fel kockákra a szalonnát.

szalonna_felkockazva
Kockázd fel a szalonnát.

Az újhagymát tisztítsd meg, majd karikázd fel. Dobd a szalonna mellé.

hagyma_karikazva
Karikázd fel az újhagymát.

Közepes lángon kezdd el pirítani, ha kell tegyél alá még olajat.

piritas
Egy serpenyőben kezdd el pirítani.

A tojásokat üsd bele egy tányérba és sózd meg. Verd fel a tányérban az egészet. Amikor a szalonna már üvegesre sült, öntsd rá a tojást.

tojas_bele
Öntsd hozzá a tojást.

Kezdd el kevergetni. A tojás elkezd lassan megszilárdulni.

felkesz_rantotta
A tojás elkezdett már szilárdulni. Kevergesd óvatosan néha.

Akkor jó már, amikor a tojás sehol sem nyúlik, felvette a rántotta formáját. 🙂

kesz_rantotta
Elkészültél vele.

Jó étvágyat az újhagymás, szalonnás tojásrántottához!

ujhagymas_szalonnas_tojasrantotta
Tálalva.