Az újhagymás, szalonnás tojásrántotta azért nagyszerű étel, mivel fehérjedús, zöldség is van benne és kellő mennyiségű zsír is, a szalonnának köszönhetően. Ja, és a legfontosabb, nagyon finom.
Reggelire jó ötlet, mivel megadja a kezdő lendületet és gyorsan elkészül.
Ha szeretnéd otthon elkészíteni, itt találod a receptjét 2 főre:
Újhagymás, szalonnás tojásrántotta hozzávalói
- 10 dkg füstölt szalonna vagy sonka
- 1 szál újhagyma
- 6 darab tojás
- olaj (ha zsírosabb a szalonna, akkor nincs rá szükség)
Újhagymás, szalonnás tojásrántotta elkészítése
Az újhagymás, szalonnás tojásrántotta első lépéseként vágd fel kockákra a szalonnát.
Az újhagymát tisztítsd meg, majd karikázd fel. Dobd a szalonna mellé.
Közepes lángon kezdd el pirítani, ha kell tegyél alá még olajat.
A tojásokat üsd bele egy tányérba és sózd meg. Verd fel a tányérban az egészet. Amikor a szalonna már üvegesre sült, öntsd rá a tojást.
Kezdd el kevergetni. A tojás elkezd lassan megszilárdulni.
Akkor jó már, amikor a tojás sehol sem nyúlik, felvette a rántotta formáját. 🙂
Jó étvágyat az újhagymás, szalonnás tojásrántottához!
Legutóbbi hozzászólások