A forró, friss zöldségekkel teli zöldségleves főleg a hideg időszakban nyújt igazi kellemes élményt. Amikor egy tavaszi napon hazaérsz az esőből és a frissen megszerzett zsenge zöldségekből levest készítesz, akkor tudod igazán élvezni azt, ahogy átjár a meleg.
A következő recept egyszerű, igazából bármilyen zöldségből elkészíthető, ami éppen otthon van. Az egyetlen dolog, amire figyelj, hogy legalább ötféléből álljon össze. Én a következőkből készítettem:
Zöldségleves hozzávalói:
- 1 karalábé
- 1 vöröshagyma
- 1 krumpli
- 3 szál répa
- 1 szál petrezselyem
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 evőkanál cukor
- maréknyi levestészta
Zöldségleves elkészítése:
A zöldségeket tisztítsd meg a nagy leveleiktől. A petrezselyem szép, egészséges leveleit mosd meg és vágd apróra. Ha nincs, akkor morzsolt petrezselyem fog kelleni.

Majd pucold meg és mosd meg őket.

Vágd kockára a zöldségeket és tedd egy lábasba. Önts rá egy kis olajat és tegyél rá két evőkanál cukrot.

Kezdd el pirítani a zöldségeket, folyamatos kevergetés mellett. Ha már levet engedtek és kezd barnulni a cukor, vagyis karamellizálódik, öntsd fel vízzel. Szórd bele a petrezselymet, sózd és borsozd is meg.

Ha már minden zöldség puha, tegyél a zöldséglevesbe egy kis tésztát. Én cérnametéltet szoktam. Innentől számítva 8-10 perc és készen is van.

A zöldségleves elkészítése minden bizonnyal bárki számára elérhető nehézségű, próbáld ki te is.
Legutóbbi hozzászólások