A zöldségleves gazdagon nem más, mint egy zöldségleves, rengeteg zöldséggel benne. Jelen esetben nyolc féle zöldből készítettem el és ezt fogom megmutatni, hogyan készítheted el te is.

Egy tipp: lassú tűzön főzve érnek össze az ízek igazán.

Zöldségleves gazdagon hozzávalói

  • 4 szál répa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 karalábé
  • 1 zeller
  • 1 krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 maréknyi zöldborsó
  • olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • maréknyi levestészta

Zöldségleves gazdagon elkészítése

Tisztítsd meg a leveleitől és egyéb részeitől a zöldségeket. Pucold meg őket és mosd meg alaposan.

zoldsegek_megpucolva
Pucold meg az összes zöldséget

Kockázd és karikázd fel, majd tedd egy lábasba. Két evőkanál cukrot szórj a tetejére és önts rá egy kevés olajat.

cukor_zoldsegen
Szórd meg cukorral.

Pirítsd, párold a zöldségeket, amíg szép aranysárga levet nem engednek. Ha kezdene leégni, önts alá egy kis vizet. Amikor kezd a cukor karamellizálódni, öntsd fel vízzel az egészet és fűszerezd meg petrezselyemmel, sóval, borssal.

fuszerezve_felontve_vizzel
Engedd fel vízzel és fűszerezd meg.

Vedd lejjebb a tűzhelyet és fedő alatt hagyd főni 40 percet, 1 órát. Ha minden megpuhult, dobj hozzá egy marék cérnametéltet vagy más egyéb levestésztát. 10 perc múlva készen van.

zoldsegleves_gazdagon
Zöldségleves gazdagon