Szereted a mustárt, a különleges ízeket? A mustáros-fokhagymás karaj biztosan nagyon ízleni fog ez esetben. A sült hús keveredik a mustár aromáival.. képzeld csak el! Ha tetszik, alább nézd meg, hogyan készítsd el otthon Te is.
Mustáros-fokhagymás karaj hozzávalói
- 1 kg sertéskaraj csont nélkül
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5-10 evőkanál olaj (attól függően, mennyire szeretnél intenzív ízt)
- kevés olaj a sütéshez
Mustáros-fokhagymás karaj elkészítése
Először is mosd meg a karajt. Ezután szeleteld fel körülbelül egy centis szeletekre, és sózd meg.

Serpenyőbe tegyél annyit a szeletekből, hogy kényelmesen elférjenek. Kezdd el sütni magas hőfokon. Pucold meg a fokhagymát és vágd pici darabokra vagy pedig fokhagymanyomón préseld át.

Ha már pirul a hús széle, fordítsd meg őket. Most kend meg először a mustárral, majd szórd meg a fokhagymával.

Ez után süsd még pár percig, hogy ez a fele is jól átsüljön. Ha már a széle kezd barnulni, zárd el a tűzhelyet, szedd ki egy tányérra. A serpenyőben maradt olajat locsold rá a mustáros-fokhagymás karaj tetejére, ha igazán finomat szeretnél enni.

Nagy eséllyel felkerül ez az ízletes étel a kedvenceid listájára, úgy gondolom.
Főzz hozzá egy adag rizst, így nem lesz nagyon nehéz étel.
Legutóbbi hozzászólások