Szereted a mustárt, a különleges ízeket? A mustáros-fokhagymás karaj biztosan nagyon ízleni fog ez esetben. A sült hús keveredik a mustár aromáival.. képzeld csak el! Ha tetszik, alább nézd meg, hogyan készítsd el otthon Te is.

Mustáros-fokhagymás karaj hozzávalói

  • 1 kg sertéskaraj csont nélkül
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5-10 evőkanál olaj (attól függően, mennyire szeretnél intenzív ízt)
  • kevés olaj a sütéshez

Mustáros-fokhagymás karaj elkészítése

Először is mosd meg a karajt. Ezután szeleteld fel körülbelül egy centis szeletekre, és sózd meg.

szeletelve_sozva
Szeleteld fel és sózd meg a karajt.

Serpenyőbe tegyél annyit a szeletekből, hogy kényelmesen elférjenek. Kezdd el sütni magas hőfokon. Pucold meg a fokhagymát és vágd pici darabokra vagy pedig fokhagymanyomón préseld át.

sul_a_hus
Süsd meg az egyik felét.

Ha már pirul a hús széle, fordítsd meg őket. Most kend meg először a mustárral, majd szórd meg a fokhagymával.

mustar_fokhagyma_a_huson
Fordítsd meg, kend meg mustárral és tedd rá a fokhagymát.

Ez után süsd még pár percig, hogy ez a fele is jól átsüljön. Ha már a széle kezd barnulni, zárd el a tűzhelyet, szedd ki egy tányérra. A serpenyőben maradt olajat locsold rá a mustáros-fokhagymás karaj tetejére, ha igazán finomat szeretnél enni.

mustaros-fokhagymas_karaj
Kész mustáros-fokhagymás karaj

Nagy eséllyel felkerül ez az ízletes étel a kedvenceid listájára, úgy gondolom.

Főzz hozzá egy adag rizst, így nem lesz nagyon nehéz étel.