A görög csirkemell a fűszerezésétől lesz igazán görög. A mediterrán konyha fűszereit adjuk hozzá. Sütőben sütve annyi zsiradék sem szükséges, így diétásabb verziót kapunk.
Persze, a görög ételek csakis tzatzikivel az igaziak, amit ide kattintva találsz meg.
Görög csirkemell hozzávalói
- 2 egész, csontozott, felezett csirkemell
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál só
- fél teáskanál nagyon apróra kockázott fokhagyma
- fél teáskanál nagyon apróra kockázott vöröshagyma
- fél teáskanál bazsalikom
- fél teáskanál kakukkfű
Görög csirkemell elkészítése
Az összes fűszert keverd össze egy kis tálkában és keverd össze az olajjal.
A csirkemelleket egyesével kend meg az alján és a tetején a fűszeres olajjal, majd egyből teheted is egy tepsibe őket sorban.
160 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd készre. Ne süsd tovább, mert akkor nagyon kiszáradhat.
Tálalásnál a tzatzikit el ne felejtsd. 😉
Legutóbbi hozzászólások