A görög csirkemell a fűszerezésétől lesz igazán görög. A mediterrán konyha fűszereit adjuk hozzá. Sütőben sütve annyi zsiradék sem szükséges, így diétásabb verziót kapunk.

Persze, a görög ételek csakis tzatzikivel az igaziak, amit ide kattintva találsz meg.

Görög csirkemell hozzávalói

  • 2 egész, csontozott, felezett csirkemell
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál nagyon apróra kockázott fokhagyma
  • fél teáskanál nagyon apróra kockázott vöröshagyma
  • fél teáskanál bazsalikom
  • fél teáskanál kakukkfű

Görög csirkemell elkészítése

Az összes fűszert keverd össze egy kis tálkában és keverd össze az olajjal.

fuszerek
A fűszereket keverd össze egy kis tálkában.

A csirkemelleket egyesével kend meg az alján és a tetején a fűszeres olajjal, majd egyből teheted is egy tepsibe őket sorban.

csirke_fuszerezve
A csirkemelleket kend meg alul, felül a fűszeres olajjal.

160 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd készre. Ne süsd tovább, mert akkor nagyon kiszáradhat.

sult_csirkemell
25-30 percig süsd.

Tálalásnál a tzatzikit el ne felejtsd. 😉

gorog_csirkemell
Görög csirkemell tzatzikivel tálalva.