A fokhagymás karaj gyerekkorom egyik nagy kedvence. A frissen sült, jól megfokhagymázott, kissé megpirult szélű karajnál jobb dolgot nehéz felsorolni, mivel nem elég hogy nagyon finom, hamar elkészül, de a maradék csomagolásával sincs probléma. Mivel mind elfogy valószínűleg.

Fokhagymás karaj hozzávalói

  • 1 kg sertéskaraj csont nélkül
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj a sütéshez

Fokhagymás karaj elkészítése

Első lépésként a karajt alaposan mosd meg. Ezután szeleteld fel körülbelül egy centis szeletekre, és sózd meg ezeket.

szeletelve
Szeleteld fel a karajt.

Egy edénybe tegyél bele, amennyi fér és kezdd el pirítani az egyik oldalát.

kezdd_el_sutni
A hússzeleteket kezdd el megsütni.

Amíg elkészül, a fokhagymát pucold meg, majd zúzd össze fokhagymanyomóval.

Fokhagyma_zuzva
Fokhagymát zúzd össze.

Ha már megpirult, fordítsd meg a húst. Erre a felére tedd rá a fokhagymát. Ha omlósabb húsra vágysz, egy nagyon kevés vizet önts alá, amiben tud puhulni.

fokhagyma_ra
Fordítsd meg, és tedd rá a fokhagymát.

Süsd addig, amíg szép aranybarna színe nem lesz. Ha elkészült, szedd ki egy tányérra és a serpenyőben maradt levével locsold meg. Ettől lesz igazán finom, szaftos a fokhagymás sertéskaraj.

locsold_meg
Locsold meg a serpenyőben maradt lével.

Köretnek valami kevésbé zsírosat ajánlok, mivel elég nehéz étel lesz ha mellé olajban sült krumplit készítesz.

A fokhagymás karaj szerintem rizzsel az igazi, próbáld ki.