A borsós tokány egy egyszerű, ám annál finomabb étel. Hamar el is lehet vele készülni, ha minden konyhakész állapotban áll a rendelkezésünkre. Hasonlít egy pörköltre, viszont szerintem sokkal finomabb. Legalább egyszer muszáj megkóstolnod, hogy te is eldönthesd.

Borsós tokány hozzávalói

  • 2 darab vöröshagyma
  • fél kg sertéskaraj kockázva
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 20 dkg zöldborsó
  • 50 dkb masnitészta (vagy egyéb pörkölthöz való tészta)

Borsós tokány elkészítése

Először is pucold meg, kockázd fel és dinszteld meg a hagymát.

Második lépésként dobd rá a pirospaprikát, keverd el, majd a hús is mehet rá. Ezt engedd fel vízzel, hogy teljesen ellepje. A sima pörkölt pont ugyanígy készül.

porkoltalap
Engedd fel vízzel a pörköltalapot.

Tegyél rá fedőt. Amikor már megpuhult a hús (30 perc nagyobb lángon), öntsd hozzá a borsót is. Keverd össze óvatosan.

borso_hushoz
Ha megfőtt a hús, add hozzá a borsót is.

Így főzd még 5-10 percig és készen is van.

Köretnek a tésztát főzd meg a linkre kattintás után található lépések szerint. Szerintem tésztával a legjobb borsós tokány.

borsos_tokany
Borsós tokány tálalva.