A borsós tokány egy egyszerű, ám annál finomabb étel. Hamar el is lehet vele készülni, ha minden konyhakész állapotban áll a rendelkezésünkre. Hasonlít egy pörköltre, viszont szerintem sokkal finomabb. Legalább egyszer muszáj megkóstolnod, hogy te is eldönthesd.
Borsós tokány hozzávalói
- 2 darab vöröshagyma
- fél kg sertéskaraj kockázva
- 1 evőkanál pirospaprika
- 20 dkg zöldborsó
- 50 dkb masnitészta (vagy egyéb pörkölthöz való tészta)
Borsós tokány elkészítése
Először is pucold meg, kockázd fel és dinszteld meg a hagymát.
Második lépésként dobd rá a pirospaprikát, keverd el, majd a hús is mehet rá. Ezt engedd fel vízzel, hogy teljesen ellepje. A sima pörkölt pont ugyanígy készül.
Tegyél rá fedőt. Amikor már megpuhult a hús (30 perc nagyobb lángon), öntsd hozzá a borsót is. Keverd össze óvatosan.
Így főzd még 5-10 percig és készen is van.
Köretnek a tésztát főzd meg a linkre kattintás után található lépések szerint. Szerintem tésztával a legjobb borsós tokány.
Legutóbbi hozzászólások